Content XL-Potlood: Annet Groen - GreenAnn

Amersfoort, donderdag 29 augustus 2024

Het grote rode potlood is terug! Elke week brengen we je  weer een nieuw verhaal van een lokale ondernemer die iets bijzonders te delen heeft. Het XL-Potlood staat symbool voor creativiteit en inspiratie, en deze week is het in de handen van Annet Groen van GreenAnn. Wat heeft zij met het potlood geschreven?

Ben jij Ann?
Ik begin altijd meteen te glimlachen, want ik weet waar de vraag naartoe gaat. Waarom heet mijn vergaderlocatie GreenAnn? Deze vraag stellen mijn gasten regelmatig. Allereerst is het gewoon mijn naam: Annet Groen. Maar uiteraard betekent het zoveel meer.

Groen is de ‘drager’ van mijn concept. Groen als in de plek, als de kleur en als in mijn persoon. Groen staat voor mij voor het leven, maar ook voor de natuur en energie. Mijn metafoor wordt geassocieerd met groei, harmonie, frisheid, veiligheid en milieu.

Net voor de corona-uitbraak, ruim vier jaar geleden, werd het tijd om de focus te leggen op wat ik nu echt zelf wilde. Een vakantiehuis in Spanje, een B&B in het Noorden of in het midden van het land? Een vergaderlocatie aan huis? Ik besloot daarom mijn baan als locatiemanager bij MeetingPlaza / Seats2Meet op te zeggen en de ‘reis naar Droomplek Geluk’ te beginnen.

Succesvol Ondernemingsconcept
Voor mij was het duidelijk dat ik bij de kern moest beginnen om tot een succesvol en gedegen ondernemingsconcept te komen dat echt bij mij past, wat hoort bij mij en wie ik ben. Daarom heb ik het programma van de Droomplekacademie doorlopen. Het resultaat is een concept dat staat als een huis: GreenAnn – ontmoeten in het groen.

Ik was op zoek naar een plek met volop ruimte, zowel fysiek als mentaal, want het is de bedoeling dat allerlei mensen er gebruik van kunnen maken. Dat is een van de eerste zinnen die ik schreef op de achterkant van het stickertje ‘Volg je hart en neem de hobbels’ van de DroomplekAcademie dat ik overigens nog steeds meedraag in mijn mobiel.

Vanuit mijn hospitality-hart wilde ik een plek creëren waar de gast zich thuis en ontzorgd voelt. Dat er een “Wow, wat een heerlijke plek” ontstaat en dat de gast dankbaar en bevoorrecht is waar hij of zij is, zodat er aan het einde van de dag een diepe tevredenheid is.

In mijn inspiratielocatie in het buitengebied vind je ‘groen in elk seizoen’. Hier word je meegenomen in de omgeving waarin de locatie zich bevindt, waar duurzaamheid en biodiversiteit centraal staan en de verhalen van lokale partners naar voren worden gebracht. Hier kun je de zintuigen laten spreken en voelen wat een buitenplek met je doet in alle comfort, rust en veiligheid. Dat is het concept van GreenAnn…

Een van mijn gasten vroeg deze week hoe ik zo op het idee was gekomen om bij mijn huis een vergaderlocatie te maken. En ik antwoordde dat het eigenlijk andersom gegaan is. Want ik ben begonnen bij mezelf: wat ik nu wilde gaan doen en wat bij mij paste om tot een uniek en kloppend gastenconcept te komen. Dankzij het programma van Nel & Hans van de DroomplekAcademie. Toen dat eenmaal duidelijk was, zijn we op zoek gegaan naar een huis dat niet alleen daarbij paste, maar ook voor ons als gezin een match zou zijn. En die vonden we in Nijkerkerveen, waar ik sinds september 2021 met GreenAnn helemaal op mijn plek zit.

Vergaderen in de natuur:
Ik geloof echt dat de plek van enorme waarde kan zijn voor ieder soort bijeenkomst. Maak jouw meeting effectiever en creatiever door te kiezen voor een natuurlijke omgeving in het groen.

Want vergaderen in een natuurlijke omgeving zorgt voor:

  • een ontspannen gevoel,
  • er echt even uit zijn,
  • je hoofd leegmaken,
  • meer energie.

En daardoor krijg je:

  • meer inspiratie,
  • betere focus,
  • meer creativiteit,
  • verhoging van productiviteit.

Kortom, pak dat moment om naar buiten te gaan voor een wandeling of activiteit tijdens jouw meeting.

GreenAnn
“Een inspirerende vergaderlocatie waar je wordt ontvangen met warmte en enthousiasme.” Een heerlijke plek waar je echt kunt ontmoeten en waar je buiten beleeft, ook als je binnen bent. Ik zorg ervoor dat de organisatie van jouw meeting, workshop of teamsessie op rolletjes loopt. Met persoonlijke aandacht.  “Kleinschalig en exclusief.”

Mijn uitgebreide verhaal vind je hier. Zoek je nog een plek voor je off- in- outside, check gerust bij mij naar de mogelijkheden.

Nieuws

Content XL-Potlood: Annet Groen - GreenAnn

Zakelijke Dienstverlening