MauriceHoog: Een dagje Special Forces Training met de SiSu Groep!

Amersfoort, maandag 3 juni 2024 

Maurice Hoogendoorn heeft er wederom een bijzondere dag opzitten: ter voorbereiding op de leiderschapsreis naar Finland later dit jaar organiseerde hij een Special Forces Training met de SiSu Groep. "Elke stap die we zetten, is een bouwsteen voor onze reis in december. Tijdens de leiderschapsreis naar Finland zullen de fysieke en mentale uitdagingen enorm zijn voor de deelnemers. Daarom hebben we een aantal zorgvuldig geplande activiteitendagen op het programma staan om onszelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de uitdagingen die ons wachten," aldus Maurice. "Afgelopen week hebben we onder leiding van Robbert Miedema een intensieve dag doorgebracht in Kootwijkerzand, dé ideale locatie om onze grenzen te verleggen. De kern van de dag was gericht op het ontwikkelen van vaardigheden in het omgaan met uitzichtloze situaties, snel improviseren, effectief samenwerken en het opzetten van functionele structuren."

 


De deelnemers, onder wie Peter de Gruijl van The Driven Club, werden uitgedaagd met een reeks fysieke en mentale opdrachten onder tijdsdruk. Het doel was ons leiderschap, coping-mechanisme en teamwork op de proef te stellen. Een bijzondere oefening was het als groep zonder duidelijk doel naar boven en beneden brengen van 15 attributen in een wachttoren, één voor één.

Deze oefening simuleerde uitzichtloosheid en had de volgende leerdoelen:

  • Hoe blijf je functioneren onder onzekere omstandigheden?
  • Hoe ontwikkel je een positieve mindset en houd je deze vast?
  • Hoe ga je door waar je wilt stoppen en druk je dat stemmetje weg?
  • Hoe je de factor tijd niet kunt beïnvloeden en je berust in het feit dat alles voorbij gaat.
  • Hoe je jezelf optrekt aan de zwakkeren op dat moment, zonder waardeoordeel naar diegene.
  • Hoe je als teamleden elkaar motiveert en een proactieve houding aanneemt.

Maurice: "En ook: Hoe het hebben van een mantra én humor dingen dragelijker maakt. Uiteindelijk geeft iedereen hier zijn individuele invulling aan. Deze ervaringen zijn niet alleen direct toepasbaar in onze dagelijkse praktijken, maar ook cruciaal voor onze voorbereiding op Kuusamo."

"Het bijzondere aan deze groep is dat, mede door de ervaring van de Noorwegenexpeditie in 2023, er geen enkel oordeel, geen enkele weerstand of competitie in de groep zit. Dit terwijl het allemaal individuele ondernemers zijn met verschillende achtergronden, persoonlijkheden en leeftijden. Ik ben dan ook erg trots om te zien hoe men zonder voorspelbaarheid écht pittige en fysieke opdrachten aangaat en elkaar er doorheen helpt!"

Meer informatie: MauriceHoog | Business coaching, met resultaat als uitgangspunt

Nieuws

MauriceHoog: Een dagje Special Forces Training met de SiSu Groep!

Sport