Overslaan naar inhoud

Nieuw jaar, nieuw avontuur: Jeroen en Mitchell schrijven verder aan het verhaal van Alberts

10 februari 2025

‘Een nieuw begin, met nieuwe energie’ – zo omschrijft Jeroen de Greeff de start van zijn samenwerking met Mitchell Andriese, de kersverse compagnon van Alberts Eten & Drinken. Na ruim tien jaar Alberts voelt deze stap als een frisse wind door het monumentale pand aan de Hof in Amersfoort. We spraken Jeroen en Mitchell over hun samenwerking, de nieuwe menukaart en hun plannen voor de toekomst.

Een nieuwe compagnon, een vertrouwd gevoel 
Voor Jeroen betekent de komst van Mitchell niet alleen een zakelijke verandering, maar ook een persoonlijk nieuw hoofdstuk. ‘De "nieuwe generatie" brengt nieuwe, positieve energie met zich mee’, vertelt hij. ‘Het voelt als een nieuw begin, ondanks dat Alberts al ruim tien jaar bestaat.’ Die frisse start gaat hand in hand met de rijke geschiedenis van Alberts. ‘Wouter en ik hebben samen iets moois opgebouwd, van de pre-opening tot de post-coronaperiode. We konden heerlijk sparren, fel zijn op elkaar, maar altijd met wederzijds respect. Wouter heeft met zijn creativiteit een flinke stempel gedrukt, zoals het kelderconcept en het huidige dinerconcept.’

Nu is het tijd voor Mitchell om zijn stempel te drukken. Voor hem is deze stap bijzonder: ‘De cirkel is rond. Alberts was mijn eerste baan als chef-kok, hier heb ik mijn eigen manier van koken en leidinggeven ontwikkeld. Na jaren ervaring opdoen bij andere mooie organisaties, keer ik nu terug, als mede-eigenaar. Dat is bijna niet in woorden uit te drukken.’  

Koken met karakter
Mitchell blijft zich voorlopig richten op de keuken. ‘We blijven inzetten op herkenbare gerechten met een eigentijdse twist en verrassende elementen. Alles wordt natuurlijk zelf bereid.’ Eén van de hoogtepunten van de nieuwe menukaart? ‘De salade met miso-aubergine en de kabeljauwfilet met kreeftensaus zijn echte favorieten. Het is een kaart die typisch "Alberts" aanvoelt: vertrouwd, maar met een frisse draai.’

Jeroen vult aan: ‘Gasten kunnen altijd rekenen op verse ingrediënten, goede smaken en uitstekende service. Maar we willen ook blijven verrassen.’

Wat Alberts uniek maakt
Wat blijft onmiskenbaar ‘Alberts’, ook nu? ‘Onze toplocatie natuurlijk!’ lacht Jeroen. ‘Een prachtig monumentaal hoekpand aan een gezellig plein. Maar ook het verhaal van de familie Alberts, die hier vijftig jaar woonde, en de warme, gastvrije sfeer.’ Mitchell voegt toe: ‘Bij Alberts kun je de hele dag terecht, van ochtendkoffie tot late cocktails. Dat maakt het bijzonder.’ 

Vooruitkijken naar 2025
Beide mannen kijken vol enthousiasme uit naar het komende jaar. ‘Ik kan niet wachten op de warme zomerdagen', zegt Jeroen. ‘Dan bruist Amersfoort en komt ons terras helemaal tot leven.’ Mitchell kijkt uit naar de dynamiek van het nieuwe seizoen: ‘Samen met ons geweldige team lange dagen maken, de hectiek, de gezelligheid – en vooral de glimlach van tevreden gasten.’