Zomers genieten bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar: Ontdek de smaken van het seizoen

Amersfoort, woensdag 28 augustus 2024

De scholen zijn weer begonnen, iedereen is terug van vakantie, en de routine van het dagelijks leven komt weer op gang. Wat is er dan fijner dan jezelf te trakteren op een heerlijk diner? Bergpaviljoen Bistronomique & Bar heeft precies wat je nodig hebt: een zomerse menukaart die nog perfect aansluit bij de zonnige voorspellingen van de komende weken.

Sinds 1 juli hebben we bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar een nieuwe Chef Kok: Jelte Kuyper. "Een Chef om ontzettend trots op te zijn", vertelt Ed van den Bor. "Alle stappen heeft hij bij ons in de zaak gemaakt. Hij is trouw, loyaal, leergierig, teamgericht, bewaart rust in de keuken en is creatief met zijn kaart." Wij spraken met Chef Jelte om te ontdekken hoe zo'n smaakvol menu tot stand komt.

Zomerse gerechten
Nu de vakantie achter de rug is, kun je bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar genieten van een menukaart die volledig in het teken staat van de zomer. Chef Jelte vertelt: "We hebben ons laten inspireren door de seizoenen en de beschikbaarheid van verse producten. Samen met onze leveranciers hebben we de mooiste ingrediënten geselecteerd om onze gasten een echte zomerse ervaring te bieden." Het resultaat? Heerlijke gerechten met verse vissoorten, schelpen en schaaldieren, perfect om van te genieten op het zonnige terras.

Een Team-Inspanning
Het samenstellen van de menukaart een gezamenlijke inspanning. "Iedereen in de keuken heeft een stem bij het creëren van nieuwe gerechten," legt Jelte uit. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat elk gerecht past binnen onze bistronomique-stijl: herkenbare producten, uitgesproken smaken en eenvoud in de presentatie." Je kunt jezelf laten verrassen door gerechten die het beste van het seizoen naar voren brengen.

Favorieten van de Chef
Hoewel elk gerecht met zorg is samengesteld, zijn er een paar die er voor Chef Jelte echt uitspringen: "De ceviche, doperwt, vis van de dag en het dessert van meloen zijn mijn favorieten. Deze gerechten zijn eenvoudig, maar de explosie van smaken maakt ze bijzonder. Vooral de vis van de dag, met bospeen, yuzu en bramen, is een prachtig voorbeeld van wat Bistronomique voor mij betekent."

Proeven en perfectioneren
Voordat de gerechten op de kaart komen, worden ze uitgebreid getest en geproefd. "Op vrijdagochtend proeven we met een select groepje, en op zaterdag met het voltallige team," vertelt Jelte. "Zo zorgen we ervoor dat de smaken perfect in balans zijn en de gerechten precies zijn zoals we ze willen."

Catch of the Day
Naast de gerechten op de menukaart kun je deze nazomer ook genieten van de 'Catch of the Day'. Elke dag biedt het keukenteam een nieuwe, verse vis van de grill, geserveerd met seizoensgroenten en een bijpassende saus. Perfect voor een avond op het terras van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar.

Nu de zomerse dagen nog steeds niet helemaal voorbij zijn, is het weer de perfecte tijd om jezelf te trakteren op een avondje uit. Bekijk de menukaart op de website van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar en reserveer je tafel om van deze culinaire hoogstandjes te genieten.

Nieuws

Zomers genieten bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar: Ontdek de smaken van het seizoen

Restaurant
Horeca